BehandelingContactVerzorgingBeugels

Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontiebehandelingen opgesteld. Deze lijst is sinds 1 januari 2013 voor iedere orthodontist hetzelfde en wordt jaarlijks door de NZA aangepast.

Wij begrijpen dat het voor u moeilijk is om inzicht te krijgen in de kosten van de gehele orthodontische behandeling. Wij geven daarom altijd van te voren een schriftelijke begroting mee met daarop de voor u relevante prestatiecodes en kosten.

De meeste orthodontische behandelingen worden niet vergoed door de basisverzekering. Alleen bij zeer ernstige gebitsafwijkingen wordt een orthodontische behandeling vergoed door de basisverzekering.
Er zijn wel aanvullende verzekeringen die orthodontische behandelingen vergoeden. Zorgverzekeraars vergoeden orthodontische behandelingen in hun aanvullende verzekeringen echter zeer verschillend.
Dit kan betekenen dat wanneer de kosten van een orthodontische behandeling hoger uitkomen dan de maximale vergoeding, u als patiŽnt het verschil moet bijbetalen. Kijk dus goed naar de vergoeding voor tandheelkundige- en orthodontische zorg in uw verzekeringsvoorwaarden. Op de website van de Vereniging van Orthodontisten vindt u onder "vergoedingen" hierover meer informatie.